FAQ

Veelgestelde vragen

Welk contract is er mogelijk?

Young Professional contract (maximaal verblijf 5 jaar, minimaal verblijf 1 jaar, waarna een opzegtermijn van 1 kalendermaand geldt)

Wat zijn de kwalificatiecriteria voor MB275?
Wat is de kale huur van de appartementen?
 • De kale huur voor het kleinste appartement start vanaf € 530 exclusief kosten all-in wonen per maand
 • De kale huur van de appartementen verschilt per appartement(type), klik HIER voor het overzicht.
 • Ben je boven de 23 jaar? Dan kom je, afhankelijk van je inkomen en eigen vermogen, wellicht in aanmerking voor huurtoeslag. Kijk voor meer informatie en het maken van een proefberekening op de website van de belastingdienst
Wat betekent all-in wonen?

Naast de kale huur voor het appartement hebben we bij MB275 al veel voor je geregeld. Gangbare zaken zoals onderhoud en schoonmaak, maar ook aanvullende services zoals voordelige Nuts-en internet contracten voor je eigen woning, vloer en meubilair en een ingerichte gym en gemeenschappelijke ruimten. Voor deze services betaal je aan ons bijkomende kosten, maar ben je wel helemaal “woonklaar”. Zie de pagina over “ALL-IN WONEN” voor meer informatie over alle diensten en voorzieningen en de daarbij behorende kosten.

Wat is de borg?
 • Heb je een vast contract, een Nederlandse identiteit EN is je netto maandinkomen minimaal 4,5 x de kale huur? Dan betaal je € 750 borg.
 • Voldoe je niet aan (een van) deze criteria, dan is je borg € 1.500.
Hoe kan ik in aanmerking komen voor een appartement?
 • Wanneer je voldoet aan de kwalificatiecriteria kun je je via het formulier op deze website aanmelden als belangstellende. De deadline voor de inschrijving is gestart. Je kunt je aanmelden  als reservekandidaat.
 • Bekijk ook de pagina HOE GAAT DE VERHUUR IN ZIJN WERK voor meer informatie.
Heb ik een huisvestingsvergunning nodig?

Voor het huren van een appartement in MB275 heb je in de gemeente Den Haag een huisvestingsvergunning nodig. Na ondertekenen van het huurcontract dien je deze vergunning zelf aan te vragen. Let er op dat de vergunning binnen is voor je de woning betrekt. Op de website van de gemeente vind je de voorwaarden en meer informatie. https://www.denhaag.nl/nl/vergunningen-en-ontheffingen/woonvergunningen/huisvestingsvergunning-aanvragen.htm#hoe-werkt-het- 

Wat is de hoogte van de application fee?
 • De inschrijfkosten bedragen € 100. Zodra je inschrijving is afgerond, worden deze kosten verrekend met de move-in kosten van € 100 (er hoeft dus geen extra bedrag te worden betaald bij de inhuizing).
 • Greystar Netherlands behoudt zich het recht voor om een aanvraag te weigeren. Als de aanvraag wordt afgewezen op basis van andere gronden dan vermeld in de kwalificatiecriteria, worden de volledige inschrijfkosten terugbetaald.
Welke documenten moet ik overleggen bij het aangaan van een contract?
 • Geldig identificatiedocument
 • Bewijs van studentenstatus (of voorheen)
 • Bewijs van arbeidsstatus:
 1. Arbeidsovereenkomst - onbepaalde duur (vast contract) & bewijs van inkomen
 2. Arbeidsovereenkomst - contract voor bepaalde tijd + werkgeversverklaring & bewijs van inkomen
 3. Zelfstandige, bewijs van inschrijving Kamer van Koophandel > 1 jaar
  1. Recente winst- en verliesrekening (maximaal 3 maanden oud)
Kan ik een plattegrond van de appartementen krijgen?

De plattegronden zijn te vinden op de pagina APPARTEMENTEN

Kan ik een modelwoning bezichtigen?

In MB275 kun je op de 1e verdieping een compleet ingerichte modelwoning bezoeken. 

De modelwoning is op afspraak te bezichtigen. Interesse? Neem contact op via info@MB275.nl of 070 - 2043045. 

Let op: de toegang van MB275 is aan de tuinzijde van het gebouw. Adres: Medemblikstraat 275 in Den Haag. 

Wanneer een appartement type volledig is verhuurd, kan ik dan op een wachtlijst komen?

Onze appartementen worden verhuurd en toegewezen op basis van inschrijving bij de eerste start verhuur in november 2019. Wanneer alle appartementen zijn verhuurd kom je op onze lijst als reservekandidaat.

Zijn er huisdieren toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan

Mag je roken in je appartement en / of het gebouw

Nee, MB275 is een geheel rookvrij gebouw. Dat betekent dat er in alleen mag worden gerookt op het eigen balkon of in de binnentuin (speciaal aangewezen ruimte).

Is het toegestaan met iemand samen te wonen in een appartement

In appartementen groter dan 30 m2  is samenwonen toegestaan. Let er hierbij op dat alle appartementen gemeubileerd zijn met maximaal één tweepersoonsbed (van 2,10 meter lang en 1,40 meter of 1,60 meter breed). Ook hebben slechts enkele appartementen een aparte slaapkamer of slaapgedeelte. Kijk voor meer informatie op de gemaatvoerde plattegronden bij de woningtypes, waarop ook de afmetingen van het bed zijn af te lezen. Voor woningdelen en/of bewoning met een kind zijn de woningen dus niet geschikt.

Er is per appartement één hoofdhuurder, die de 2e persoon tevens inschrijft wanneer de woning is toegewezen. Voor de 2e bewoner worden additionele servicekosten gerekend voor bijvoorbeeld het extra te energieverbruik, fietsenstalling etc.

Let op dat de maximale inkomenseis voor de huisvestingsvergunning van toepassing is op het gehele huishouden.

Kan iemand voor mij garant staan, omdat ik zelf niet aan de inkomstencriteria kan voldoen
Nee, dat is niet nodig. Je betaalt in dit geval een hogere borg.
Wat als ik plotseling werkloos word? Kan ik hier nog wonen?

Ja, als je nog steeds je kale huur en all-in wonen kosten kunt betalen.

Kan ik ook vrienden en familie uitnodigen?

Familie en vrienden zijn natuurlijk welkom in je eigen appartement. De gemeenschappelijke voorzieningen en de gym zijn exclusief toegankelijk voor bewoners.

Kan ik mijn appartement onderverhuren?

Alle vormen van onderverhuur zoals tijdelijke onderverhuur, Airbnb zijn niet toegestaan. Houd er rekening mee dat dit kan leiden tot onmiddellijke beëindiging van de huurovereenkomst en een schadevergoeding zoals beschreven in de General Terms & Conditions.

Mag ik een gast laten logeren?

Het is toegestaan voor gasten om af en toe te logeren, zolang er geen overlast wordt veroorzaakt. Houd er rekening mee dat je volledig verantwoordelijk bent voor jouw gasten.

Is er internet in de gemeenschappelijke ruimtes?

Nee, er is alleen Internet /Wifi in de privé appartementen.

Mag ik iets aanpassen in het appartement?

Uiteraard kun je jouw appartement stylen zoals je wilt, maar het is niet toegestaan om gaten in de muren te boren. Alle appartementen zijn daarom uitgerust met ophangsystemen voor jouw persoonlijke wanddecoratie.
Het appartement wordt woonklaar opgeleverd, inclusief geschilderde wanden en een geschilderd plafond. De wanden en het plafond moeten in dezelfde staat en zonder beschadigingen/gaten opgeleverd worden als de huur opgezegd wordt. 
    
Voor jouw veiligheid en de veiligheid van medebewoners is ieder appartement voorzien van een rookmelder. Het is ten strengste verboden om de rookmelders te manipuleren. 

Zijn alle appartementen gemeubileerd of gestoffeerd?

Alle appartementen zijn gemeubileerd en voorzien van hoogwaardige PVC-vloeren, geschilderde wanden, ophangsysteem voor wanddecoratie en gordijnen. Het meubelpakket is afgestemd op het appartementtype en de grootte van de woning. Zo heb je appartementen met een relax stoel in plaats van een zitbankje. Ook kan de grootte van je kastruimte afwijken en krijg je bijvoorbeeld een (bureau)tafel met één, twee of vier stoelen. Onder het kopje Appartementen staat bij elk woningtype een gemeubileerde plattegrond waarin het meubelpakket gevisualiseerd is. 

Wat betaal ik voor water en elektra in mijn appartement?

Verwarming, water en groene stroom worden collectief geregeld zodat je niet de hoofdprijs betaalt. Een voorschot is inbegrepen in je maandelijkse kosten en wordt elk jaar verrekend of bij verhuizing op basis van daadwerkelijk gebruik.

Zal de huur elk jaar stijgen?

Huurverhogingen zijn wettelijk vastgelegd. Je ontvangt elk jaar in april bericht waarin de jaarlijkse verhoging per juli wordt bevestigd.

Hoe stop ik mijn huurovereenkomst?

Na het minimum verblijf van 12 maanden kun je een kalendermaand van tevoren (minimum) opzeggen door een e-mail te sturen naar de Service Desk. Houd er rekening mee dat de beëindiging pas definitief is nadat je een schriftelijke bevestiging hebt ontvangen. Raadpleeg de General Terms & Conditions.

Is er beveiligde parkeergelegenheid voor mijn fiets, auto, scooter en / of motor?

Er is een fietsenstalling per appartement beschikbaar in de overdekte en beveiligde fietsenberging. Op het terrein zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto’s, scooters en motoren te huur.

Wat is het proces nadat je je huurcontract hebt ondertekend?

We nemen contact met je op om de exacte datum van de sleuteloverdracht te plannen. Deze is meestal in de eerste verhuurweek. De eerste maand huur gaat in op contractdatum.

Zijn er faciliteiten voor kinderen?

MB275 heeft geen faciliteiten voor kinderen. Het woonconcept is niet gericht op mensen met kinderen.

Hoe is het gebouw beveiligd?
De toegangsdeuren zijn voorzien van elektronische sloten en het gebouw wordt 24/7 met camera’s beveiligd. Daarnaast is er een professionele security service die ’s avonds en ’s nachts rondes maakt. Het gebouw is voorzien van rookmelders en blusmiddelen.
Kun je in MB275 duurzaam wonen?

MB275 is een gebouw uit de 70-er jaren dat getransformeerd is naar een modern gebouw voor studenten en young professionals. Dit is per definitie veel duurzamer dan sloop. Alle elektriciteit die gebruikt wordt in MB275 is opgewekt door wind of zon. Deze groene energie is beschikbaar in alle woningen, maar wordt ook gebruikt voor het opladen van de elektrische deelauto’s. Er wordt in het gebouw uitsluitend gebruik gemaakt van LED-verlichting.